Svensk journalistisk skandal

11944766_1477096612592007_1133185012_n

Med detta inlägg avser jag rätta samtliga ytterst begåvade svenska journalister som felaktigt återger nyheter från Kurdistan och Turkiet.
 
*Under de senaste 3-4 dagarna har de stora nyhetstidningarna skrivit om kaoset som pågår i Kurdistan och i Turkiet som: ”Det pågår protester i Turkiet” i sina artiklar.
 
*Jag måste nu gå till grundskolenivå för att ge svenska journalister en lektion i vad protestera betyder!
 
*Protester:
 
1-Tillkännagivande av missnöje (källa Nationella encyklopedin)
 
2-En protest är ett uttryck för en ståndpunkt emot en viss företeelse. Det kan vara mot nästan vad som helst, men oftast kommer en protest på ett tidigt stadium för att förhindra att någonting genomförs. (källa Wikipedia)
 
3- En protest är en aktion för att visa sitt missnöje och för att visa viljan för att förändra det man är missnöjd med. En protest genomförs genom folksamlingar, hålla tal, dela ut informationsblad, hålla upp plakat och banderoller. Man måste i regel ansöka om tillstånd för att få genomföra en protestaktion och det är också en demokratisk rättighet för medborgarna. (källa jag)
 
Men ett stort MEN inget av ovanstående stämmer överens med det som sker i Kurdistan och i Turkiet och sålunda inte med svensk nyhetsrapportering. Det som i själva verket försiggår är att turkar samlas, på uppmaning av olika organisationer och partiers lokala ledare, för att attackera, misshandla, uppsåtligen döda, tortera, vandalisera, injaga skräck hos och förfölja kurder.
 
-320 attacker på kurdiska HDP:s kontor har registrerats runt om i landet. Många av dem har bränts ner. HDP:s skyltar på kontorsfasader tas ner och turkflaggor sätts upp.
 
-Det har förkommit att vissa kurdiska hem i vissa städer har märkts med bokstäder.
 
-Kurdiska butiker och restauranger bränns ner eller vandaliseras.
 
-Bussar som bär kurdiska städers namn stoppas, passagerarna misshandlas och bussarna vandaliseras.
 
-Människor som talar kurdiska misshandlas och i vissa fall dödas.
-Flera kurdiska städer är under belägring av militären.
 
-Prickskyttar har satts upp på minareter i vissa städer för att skjuta civila som går ut på gatorna eftersom det råder undantagstillstånd och utegångsförbud.
 
-De som mördas kan inte begravas eftersom familjer riskerar också att skjutas ihjäl ifall de ger sig ut. Så kropparna förvaras i frysboxar i kök hemma hos anhöriga!
 
-Det pågår en oacceptabel förföljelse av kurder och det påminner mycket om det som skedde i Nazityskland på 30-talet mot judarna.
 
-Då visste vi inte men idag vet vi det.
 
Min fråga till dessa hjärndöda journalister är varför de inte skriver om händelserna objektivt. Ingår inte det i journalistikens etik? Att de återger nyheterna som de är? Tjänar de något på att inte göra det är nästa fråga? Det är så pass allvarligt att det är lätt att misstänka att de kan vara mutade till och med?! Eller är de så pass lata eller korkade i huvudet att de enbart läser hurriyetdailynews och återger nyheter till Sverige utifrån det? De kan börja läsa BBC eller CNN till och börja med eller så borde samtliga borde få sparken.
 
För det som pågår är långtifrån protester. 110 människor har dödats med olika medel och det är inte över än! Människor är frihetsberövade i sina egna hem! Varför informerar de inte svenskmedia om det som pågår inför våra ögon? Förstår de inte att de bidrar till anarkin som pågår? Förstår de inte allvaret i det som är i full gång? Att de sträcker en hjälpande hand till en fascistisk diktatur som uppmanar sitt eget folk till mord, som hetsar sitt folk till terror och vandalisering och förföljelse? Att Erdogan har skapat detta kaos för att få sitta på tronen som den sultan han vill bli?
 
Därtill hörs det röster från turkar: ”Vi rensade Turkiet på armenier och det är dags att vi rensar Turkiet på kurder också.”
 
Well det där var ju också en protesaktion på 10-talet fast armenier ligger under jorden-i miljonantal och Turkiet är rent från zo:n! Med rejäl draghjälp från svenska journalister är de på god väg att rensa de säger lo också. Att inte berätta om det fruktansvärda är en journalistisk skandal.
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s