PKK sympatisörer hatar inte Sverige

10000277-00-04-00-00_lgAngående den ”populära videon” på Facebook sidan ”Kasta inte sten på våra poliser”

Jag är kurd, PKK sympatisör och jag älskar Sverige också. Händelserna som syns i första klippet (hela klippet består av två olika) är reaktioner från några individer som har anhöriga till de som kallblodigt mördas av turkiska staten nere i den delen av Kurdistan som är ockuperat av Turkiet. I det sista klippet blir kvinnan provocerat och får vidriga glåpord av en fascist. Egentligen borde ni försvara den modiga kvinnan som gör motstånd mot fascismen med en paraply! Hon blev sedan slagen och en person greps på plats men det är bortklippt!

Det här är också några enskilda individers frustration och maktlöshet vi ser i videon. Det är inget kurdiska föreningar eller organisationer som systematiskt realiserar eller står bakom. Det är naturligtvis inte rätt att agera så. Det är också väldigt lätt att döma men för att förstå det som sker behövs lite mänsklig omtanke och empati. Att gå ut och påstå att PKK sympatisörer tycker Sverige är en terrorstat eller att svensk polis är terrorister p g a några få individers frustration på plats där första gradens kontakt med svensk polis sker är inte bara generaliseringar utan det är också extremt cyniskt. Vi har genomfört flera hundra demonstrationer (det kan svensk polis intyga) genom åren och det är sällan det uppstår konfrontationer med polisen. Vi har faktiskt god kontakt med svensk polis. Kurder i allmänt älskar Sverige och för det Sverige gjort för oss. Ganska ofta har vi även svenska flaggor på våra demonstrationer för att visa vad vi tycker om Sverige. Jag personligen är mot allt våld så länge det finns andra vägar att tillgå. Och i Sverige har vi det och vi försöker utnyttja alla möjligheter en demokrati har att erbjuda.

Men enstaka händelser av enstaka individer ska inte förändra vår syn på människor. I såna fall skulle vi kunna döma alla kristna utifrån Breivik, alla muslimer till terrorister utifrån ISIS eller döma alla turkar till fascister utifrån turkar vilka begår terrorhandlingar mot det kurdiska folket dagligen. Kurdiska restauranger, barer, bokhandlarbutiker, bussar bränns och vandaliseras i Kurdistan och Turkiet. Turkisk militär belägrar och terroriserar kurdiska städer. Turkar attackerar kurdiska demonstranter, de knivskar en kurdisk demonstrant i Tyskland för tre dagar sen, en annan körde in i folkmassan i Schweiz med sin bil i förrigår och andra genomförde ett bombattentat mot kurdiska föreningen i Fittja igår. Det är däremot terror-rå terror!

Kurder har aldrig någonsin attackerat turkar eller skadat några eller attackerat deras föreningar. Vi skulle också kunna göra det, vi har också händer och fötter men vi tror inte på våld kort och gott och vi försöker lära dem just det- att våld inte löser vår konflikt. Att vi måste ta till dialog men det är förgäves för vi talar till döva öron. Min önskan är att ni tar bort denna video. Gör ni inte det bidrar ni till den tragedi vars förövare är just de turkar som satt igång en häxjakt på kurder både i Turkiet och i Europa.

Och hade vi för avsikt att ta till våld skulle vi gå på demonstrationer med järnrör likt SD. Men vi har i regel flaggor, banderoller, flygblad och vår röst som vapen. Tysta inte vår röst.

peace & Love

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s