Replik till Ayla Löfving

12033497_1479301932371475_173593484_nHärmed avpixlar jag Ayla Löfvings debatt i SR:s Studie ett igår som handlade om demonstrationen i helgen eftersom motdebattören inte lyckades med att lägga fram ett hav av fakta kontra hennes påhittade argument.

-Hon uppger att det var 70 PKK sympatisörer på plats och att dessa omringade hela Sergelstorg ovanifrån. 

*70 personer kan inte omringa hela Sergelstorg, de räcker inte till.

-Hon uppger att de hade kastat bengaler rakt in i folkmassan.

*På samtliga videoklipp, även i deras egna, ser man en enda bengal brinna på trapporna ner från Drottninggatan och ca 30-40 meter från folksamlingen.

-Hon uppger att det inte är en etnisk konflikt mellan kurder och turkar i Sverige utan att det är en konflikt mellan PKK och turkar.

*Kurdiska föreningen i Fittja som utsattes för ett terrorattentat tillhör inte PKK. Kurder som både har blivit attackerade både fysisk och psykisk tillhör inte PKK. Det är vanliga medborgare som försvarar mänskliga rättigheter.

* Nästan 7 miljoner kurder röstade på HDP/PKK i det senaste valet, var alla de PKK terrorister? Turkar attackerar kurdiska bussar i Kurdistan och i Turkiet…är det PKK:s bussar? Turkar attackerar kurdiska barer, restauranger, konditorier och bokhandlarbutiker runt om i landet..är det PKK:s affärer? Turkar misshandlar kurdiska barn och tvingar de ta på sig turkiska flaggan…är det PKK:s barn ? Turkar attackerar kurder överallt i Turkiet och i Europa…är alla PKK:are? Om ni säger ja då är PKK lika med kurdiska folket men om ni säger nej ja då är det en etnisk konflikt! 

-Hon uppger att det både var kurder och turkar på plats under demonstration.
*Vi såg enbart ett hav av turkiska flaggor och inte en enda kurdisk flagga. Det må vara sant att det fanns kurder också på plats på deras sida. Vi har aldrig sagt motsatsen heller. Kurder har blivit premiärministrar till och med i Turkiet. Men de har blivit det som turkar. Kurder kan bli allt i Turkiet så länge de inte öppnar käften och börjar tala om kurdiska, kurder och Kurdistan. Med andra ord kan kurder bli vad som helst men kan enbart inte bli kurder i Turkiet och därmed här. De kurder som var på plats var såna som hade förlorat sina själar p.g.a. assimilationspolitiken Turkiet systematiskt med vapenmakt genomfört sedan 1923.

-Hon säger att turkar och kurder är bröder.
*På vilket sätt? De har ett land det har inte vi, de är självständiga och fria men det är inte vi. Vårt språk är förbjudet men deras är påbjudet, vår musik, dans, litteratur, tidningar, TV-kanaler, radio kanaler är förbjudna och de som bryter mot förbjudet straffas med tortyr och fängelse och i vissa fall döden. Vårt land är en koloni och deras är en ockupationsmakt..är vi verkligen bröder? Det är mer slav och herre relation här. Vi är mer bröder med svenskar än med turkar på alla plan. Det kan trädet i Kurdistan som blev av med sina löv p.g.a. avlövningsmedel kan intyga liksom fågeln som inte kan häcka på samma träd längre på samma sätt.

-Hon uppger att det sjöngs på kurdiska.
*Det är faktiskt sant. Men låten som sjöngs var en av dem mest ultra-nationalistiska låten som skrivits i Turkiets historia och som hade översatts till kurdiska. Är det dags att hjärntvätta oss på kurdiska månntro?

-Hon uppger att väldigt många kurder som var plats hade drabbats av PKK:s terrorism.
*Jag ber henne komma med ett enda namn på en enda civil som uppsåtligen har drabbats av PKK:s ”terror.” 

Och jag vill tillägga:

Kurdistan är en koloni och Turkiet ockupationsmakt det är var hela den här konflikten handlar om. PKK krigar därför direkt mot Turkiets beväpnade styrkor fastän  Turkiets beväpnade styrkor terroriserar civila kurder och deras samhällen. Turkiet har drönare utrustade med värmekamera bl. a. och som flyger 10 tusen meter över marken och skjuter kurdisk gerilla däruppfirån…så sista frågan lyder: Vilka är det som är terrorister, vilka är de lömska och kan vi verkligen vara bröder med detta folk?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s