Idris Balukens tal

fft99_mf6046930
HDP Amed parlamentarikern Idris Balukens tal i turk parlamentet den 31 december 2015.
 
Baluken ger svar angående turk parlamentarikernas tidigare tal då de hotade kurder med halshuggningar och ifrågasatte HDP:s legitimitet. Baluken har sin egen Nurnberg-rättegång i turk parlamentet mitt i turkar..vilket mod!
 
”Jag vill till och börja ge en förklaring till det här med halshuggningarna; när DAESH halshögg kurder senast såg ni väl vad kurder gjorde med dem? Om ni tror för det minsta att ni kan få oss att knäböja oss för er med hot och med DAESH metoder är det ni som kommer att knäböja er för oss! Vi för en frihetskamp och istället för att leva knäböjd väljer vi att dö stolt stående på våra ben. Vi är arvtagarna till folket som älskar livet så pass mycket att vi kan dö för det. Vi är folket som har lärt oss att motstånd är livet och livet är motstånd . Vi kommer aldrig någonsin ge efter för era hot! Dessutom ge er inte på att legitimera era massakrer på civilbefolkningen genom att döpa om de till ”operationer mot terror.” Att mörda en 70 år gammalt mor, en tre månader gammalt baby och sjukvårdspersonal som jag nämnde nyss är brott mot mänskligheten och ni ska få stå till svars för det. Om ni har frågor kring vår position och legitimitet kan ni titta på fotot i Dolmabahce-palatset. Om ni inta kan politik och diplomati är det inte vårt jobb att lära er det men vi som politiskt parti som kurdiska folkets representanter återfinns i Dolmabahces avstämningar. Vi får legitimitet enbart från vårt folk och det är enbart folket som innehar mandat nog slutföra vår legitimitet.
 
Ni ska inte sådär hålla på och lära oss våra gränser och vår legitimitet, ni begår brott mot mänskligheten dagligen. Jag svär här att det är vår ed att ställa var och en er till svars för de brott ni begått! En och en ska ni stå till svars! På rättegångar, under rättvisan…ska vi ställa er till svars! ”
 
Idris Baluken
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s