Maffian äntrar politiska scenen

20640 (1)

Senaste nytt från Turkiet:

1128 akademiker från både privata och statliga universitet runt om i världen, bl. a. Noam Chomsky som är professor emeritus i lingvistik vid Massachusetts Institute of Technology, hade skrivit under ett brev till regimen i Turkiet där de krävde att ”Massakrerna och avsiktliga deporteringarna som främst riktar sig mot kurdiska folket och mot andra lokala medborgare måste omedelbart upphöra.”

Erdogan svarade med att anklaga samtliga för medhjälp till terror. Vidare förolämpade han de; ”alla dessa upplysta män egentligen är mörklagda. De kan ingenting om hur det är där borta men jag däremot vet precis hur allting står till där” (norra Kurdistan/östra Turkiet). Han hotade öppet samtliga.

Efter dessa hot väcktes åtal mot sex lektorer vid Samsun Ondokuz Mayıs Universitetet, prof. dr. Bülent Tanju vid samma universitet hotades av terrorgruppen Gråvargarnas kontor där att lämna in avskedsansökan, dessutom prof. Dr. Ali Çeliksöz vid Sivas universitetet blev tvingad att lämna sitt jobb igår (källa Özgür Gundem).

Erdogan har också börjat samarbeta med maffialedaren Sedat Peker om saken. Peker, med tillåtelse från sin uppdragsgivare, skrev dagen efter ” Vi ska låta ert blod flyta och med blodet som flyter ska vi duscha med.” (källa Cumhuriyet)

Även efter militärkuppen på 80-talet hade 116 akademiker skrivit under ett liknande brev till militärjuntan och även då åtalades och hotades akademikerna med döden.

På bilden till vänster som är från igår står det ”PKK:s medbrottslingar” om akademikerna.

På bilden till höger som är från 1982 ”Åtal väcktes för 156 namnunderskrifter”

Det finns inte en tillstymmelse till förändring i Turkiet. Och egentligen är detta förfarande systematiskt oberoende av tid och regim- det är snarare en doktrin sedan Turkiets bildande. Alla som är emot Turkiet, alla som är emot Erdogan är terrorister. Doktrinen går ut på att ni är antingen med oss eller mot oss, någon gråzon har aldrig existerat.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s