Militärkuppen i Turkiet

Med detta inlägg rättar jag samtliga super Turkiet-kännare/experter.


-Erdogan har inte räddat demokratin eftersom det aldrig har funnits någon demokrati i Turkiet.

-Erdogan räddade däremot islamska dynastin han byggt åt sig själv under de senaste 14 åren.

-Det kan aldrig bli tal om en stabil regering för att ”ena landet”. Det kommer aldrig att hända eftersom territoriet Turkiet är byggd på tillhör inte enbart turkar. Testa och ena Tyskland/Frankrike och England till en enda nation med en stabil regering!

-Man måste fråga sig varför sju statskupper/kuppförsök har ägt rum i Turkiets 93 år korta historia? 

-Det finns andra folk som har rätt till en egen stat lika mycket som turkar och som revolterar för denna rätt. Detta skapar naturligtvis oro och instabilitet i landet.

-Kuppmisslyckandet innebär ett definitivt slut på militära kupper i Turkiet framöver eftersom en redan försvagad arme blev än mer splittrad och försvagade sig själv ytterligare genom detta misslyckande nu.

-Vi kommer inte se nån militärkupp framöver.

-Det nya Turkiet har inget med bättre eller sämre demokrati eller mänskliga rättigheter att göra.

-Det första ”gamla” Turkiet d v s det diktatorn Atatürk grundade var byggd på just Ataturks personkult. Hela republiken genomsyrade Ataturk som om han vore en gud. Landet var byggd på sekularism och fascism.

-Det andra ”nya” Turkiet” grundas kring Erdogans personkult som om han vore profet. Sekularism byttes ut mot islamism och radikalism och bakades ihop med Ataturks fascism. 

-Kortfattat gick Turkiet från att vara pest till att bli kolera.


-Slutligen för kurdernas vidkommande har det ingen som helst betydelse om regeringen är vänster, höger eller om landet styrs av en militärjunta. I Turkiet finns det ingen plats för kurder. Av den anledningen är de dömda att förintas om man inte separerar sig.

Lämna en kommentar