Om mig

Jag heter Aryan Semsuri och jag är från Kurdistan. Jag är 34 år gammal och studerar statsvetenskap vid Södertörns högskola. Utanför studierna sysslar jag med fotografi och skrivarbete. Att fota är min passion och Kurdistan är min stora kärlek.

Jag tycker om att fota, läsa och skriva. Min näring är fred, min vätska är harmoni och mitt syre är frihet. Min största dröm är ett självständigt Kurdistan och mitt livsmål är att jobba för det.

Det skrivs alldeles för lite om Mellanösterns längsta och blodigaste konflikt, d.v.s. kriget Irak, Iran Syrien och Turkiet för mot Kurdistan. På grund av det är mitt syfte att först och främst skriva om mitt fosterland Kurdistans belägenhet och på det sättet vill jag se till att världen blir bättre informerad om detta krig som har pågått i slowmotion i snart ett sekel. Miljoner kurder lider av krigets fasansfulla sviter.

Jag kommer också att skriva om det svenska samhället samt om mina privata känslor och funderingar. Jag hoppas att jag får många läsare för ju fler läsare jag får desto oftare kommer jag att uppdatera min blogg.

Jag undrade alltid varför inte någon gjorde något åt det; tills jag insåg att någon var jag.

På återhörande.

13 reaktioner på ”Om mig

 1. Kurd Zagros

  Hej .

  På vilket sätt har ni rätt till området ni kallar ”Kurdistan”. Historiskt härstammar ni från ett bergsområde som heter Zagrosbergen. Det finns hur mycket fakta som helst som informerar om det. Till och med ni själva säger det med stolthet att ni härstammar från Zagros bergen som ligger i Iran. Alltså är ni ett iranskt folk , ett persiskt folk. Iran ligger inte heller i Mellanöstern, och de flesta iranierna går ständigt med en konflikt inom sig att de ligger inklämda mellan Asien och mellanöstern. Ni tror att ni upprepar ordet ”Kurdistan” hela tiden så ska det inpräntas hela tiden i folks medvetande att området kallas Kurdistan. Ni har inga historiska spår i området när man gör arkeoliska utgrävningar. Erat språk är ett persiskt språk en dialekt av persiskan. Ni har till 100 procent persiska ord , det enda som skiljer är hur orden uttalas. Ni har bott max 700-1000 år i mellanöstern. Ni togs dit som soldater till olika intressen av andra länder , exempel av perser riket som soldater. Ni borde få erat Kurdistan i Zagros och återvända alla dit där ni har ett historiskt rätt att kalla det för Kurdistan.I det fallet skulle Iranierna säga välkomna men som iranier, en del av Iran. Därför är kunder iranier vare sig ni försöker dölja det eller inte så är ni det.

  Gilla

 2. Kimo B.

  Hej Numan, kul att du skriver om kurderna och deras rättighet i att få ett självständigt land.
  Man ska veta och ta reda på fakta innan man uttalar sig, en av de bästa metoderna är att forska själv och inte tro på allt som sägs eller syns i massmedia.
  PKK har gjort mkt gott för det kurdiska folket och det är fel att stämpla de till något de inte är
  och står för. Viktigt är att kurder håller ihop, oavsett land (delade i fyra länder) , parti- tillhörighet och det kurder har gemensamt är språket och den kurdiska flaggan, färgrik och fin. 😉
  Hoppas det går bra för kurderna i Turkiet i omvalet och att de passerar 10 % spärren och får ännu fler röster än tidigare val.
  De länder som stöttar kurderna bör kurder samarbeta med. Kurder har kämpat länge och bör under en snar framtid få ett självständigt land, det har de förtjänat sedan länge.

  Ez ji kurd im, ji mala Batte (Merdine), pismame C. Haco me, hem ji nase A. Aslan u Halima Kasri me. 😉

  Biji kurd u Kurdistan! / Kimo B.

  Gillad av 1 person

  1. Det du och många andra som du inte vet om är att du/ni inte skulle kunna säga ”andra skulle respektera kurderna om ni tar avstånd från PKK” eftersom ni ö. h. t. inte skulle känna till att kurder fanns. PKK är kraften som stod emot en hel värld och tid och som såg till att t. o. m. såna som du känner till kurder idag. För de förhindrade en utrotning av kurder utan dess like. Fascismen terrorstämplar naturligtvis sin motståndare men har du lite hjärnceller kan du börja tänka själv. Börja älska PKK redan nu för när dess ledare får nobelpriset sen slipper du gömma huvudet i sanden.

   MVH
   PKK i mitt hjärta.

   Gilla

 3. Serkar

  Hej Numan!
  Jag såg dig precis på TV4 (halv åtta hos mig) Jag kunde inte sluta le och var bara tvungen och veta mer om dig. Jag blev så stolt över dig och tycker att du är en fantastisk människa. Jag kommer följa dig konstant hädanefter. Jag önskar dig all lycka i framtiden.

  Xwe baş binire braye minê mazin. Hêr biji kurd û Kurdistan.
  // Serkar

  Gilla

  1. Hej hej! Tack så mycket och vad kul att det uppskattades. Det gläder mig väldigt mycket. Jag försöker utnyttja alla möjliga kanaler för att nå ut med vårt budskap tills vi har uppnått vårt mål (frihet). Tack än en gång och lycka till själv. Ewar bash

   Gilla

 4. Shirin

  Hej !
  Jag vill tacka dig för det du gör.
  Vi delar samma mål. Jag är kurd och såna som dig gör mig väldigt stolt !.
  All Lycka till .
  /shirin

  Gilla

  1. Hejsan!

   Tack så hjärtligt, jag blir också lika stolt när jag får kännedom om stolta landsmän. Det ger mig en push framåt och motivation till att hålla glöden uppe.

   På återhörande.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s